'Lokale horeca leed schade door Hiswa te Water'

LELYSTAD • Wo 11 september 2019 | 12:50 • Woensdag 11 september 2019 | 12:50

Horeca-ondernemers bij de Bataviahaven in Lelystad hebben financiële schade geleden door de Hiswa te Water. Dat zegt de raadsfractie van GroenLinks, na contact met een aantal van deze ondernemers.

Volgens GroenLinks waren de horecaondernemingen bij de haven afgelopen weekend door de terreininrichting voor Hiswa-bezoekers amper zichtbaar. De organisatie had een soort 'witte muur' van tenten opgetrokken die doorliep tot aan de parkeergarage. Op het beursterrein zelf was ook catering aanwezig.

Niet alleen bezoekers van de Hiswa bleven weg bij de lokale horeca. Door de grote drukte op de wegen rond het evenement zou het voor vaste klanten ook erg lastig zijn geweest om bij de horeca in de haven te komen. Wie dat wel lukte, kon vervolgens zijn auto niet parkeren in de VOC-garage. Deze was omgedoopt tot VIP-garage en voor vaste gebruikers dus niet beschikbaar.

Volgens GroenLinks hadden de ondernemers niet alleen afgelopen weekend hinder en schade door het evenement, maar speelt dit ook tijdens de op- en afbouwperiode.

De gemeente zou er wat de partij betreft voor moeten zorgen dat lokale ondernemers bij toekomstige edities meer van het evenement moeten kunnen profiteren. Dit zou hen ook voorgehouden zijn toen de Hiswa van Amsterdam naar Lelystad verhuisde.

Volgens GroenLinks was de lokale ondernemer vorig jaar na de eerste editie bovendien een evaluatie van het evenement beloofd. Deze evaluatie zou nooit hebben plaatsgevonden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel