Snackbar De Lekkerbek krijgt ton meer voor gedwongen vertrek

LELYSTAD • Wo 11 september 2019 | 16:48 • Woensdag 11 september 2019 | 16:48

De gemeente Lelystad moet een hoger bedrag betalen aan snackbar De Lekkerbek voor een gedwongen verhuizing dan eerder was aangeboden. Dat heeft de kantonrechter bepaald.

De snackbar in de Waagpassage moet weg vanwege de komst van het nieuwe uitgaanscentrum Theaterkwartier. De gemeente wilde 128.000 euro op tafel leggen. Dat bedrag moet nu worden verhoogd naar ruim 230.000 euro. Voorwaarde is wel dat de snackbar niet naar een andere locatie mag verhuizen. Als het bedrag betaald wordt, moet de eigenaar de deuren sluiten.

De gemeente en de snackbareigenaar Gabor Udvardi liggen al een tijdje overhoop met elkaar. Udvardi wil niet vertrekken van zijn huidige plek waar hij al 41 jaar zit. Pogingen om tot een compromis te komen mislukten. De patatbakker liet tijdens een zitting in juli weten niet geïnteresseerd te zijn in een nieuwe locatie. Hij wil of blijven zitten op de huidige plek, of zijn bedrijf opheffen en daarvoor financieel gecompenseerd worden. Het is nog niet duidelijk wat Udvardi nu gaat doen.

Huurcontract
De rechter besliste ook dat de gemeente het huurcontract van De Lekkerbek mag opzeggen. Dat gebeurt nu per 1 januari volgend jaar. De gemeente heeft het pand dringend nodig, omdat de plannen voor het Theaterkwartier bijna klaar zijn. Andere ondernemers hebben al afspraken met de gemeente over een verhuizing. Daarom is het volgens de rechter niet realistisch dat de snackbar open blijft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel