Scholieren in het zweet tijdens Scholentriatlon

ALMERE • Do 12 september 2019 | 17:41 • Donderdag 12 september 2019 | 17:41

Zo'n 700 enthousiaste deelnemers begonnen donderdagmiddag aan de Scholentriatlon in Almere. Eerst werd er 380 meter gezwommen. Daarna werd er 18 kilometer gefietst en de sporters eindigden met 4 kilometer hardlopen. Alles bij elkaar een tiende deel van een triatlon.

Doel is vooral om plezier te hebben volgens Richard Belderok van de organisatie. "Met sporten bezig zijn, met elkaar en met klasgenootjes. De strijd aangaan met elkaar om te kijken wie er de snelste is. En natuurlijk een leuke dag te hebben met de triatlon."

Op de Esplanade in Almere wordt over twee dagen de grote 'Challenge Almere-Amsterdam' gehouden, de echte triatlon. En nu mochten scholieren dus gebruik maken van dit officiële parcours. De afstanden zijn aangepast zodat het voor scholieren uit het voortgezet onderwijs een leuke uitdaging is om mee te doen.

Maar het is zeker niet gemakkelijk. "Het is niets voor niets een triatlon. Het is een zware sport, maar deze afstanden zijn goedgekeurd door de internationale federaties. Dit kunnen ze aan, ik heb er vertrouwen in", vertelt organisator Belderok lachend.

Onder de deelnemers waren scholieren die zelf ook aan triatlon doen. Sommigen hadden zelfs professionele zwempakken. Anderen deden het vooral voor de lol en probeerden bijvoorbeeld op een gewone fiets met terugtraprem zo'n goed mogelijke tijd neer te zetten.

Snelste bij de mannen werd uiteindelijk Mauro Dieters. Bij de vrouwen werd dat Tamar Veltman. Al gaat het volgens Belderok vooral ook om het meedoen. "Scholieren kunnen op deze manier op een laagdrempelige manier kennis maken met de sport. Ik hoop vooral dat ze veel plezier hebben gehad."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel