'Dringend ligplaatsen voor 200 bootjes nodig'

ALMERE • Do 12 september 2019 | 19:15 • Donderdag 12 september 2019 | 19:15

In Almere zijn momenteel zo'n 200 eigenaren van kleine boten en jachten dringend op zoek naar een ligplaats. Dat zegt Philippe van Thiel, de eigenaar van Haddock Watersport.

Hij baseert zich op gesprekken met oud-ligplaatshouders van zijn voormalige jachthaven die moest wijken voor de Floriade. Ook zijn er volgens Van Thiel een hoop boten van Almeerders die jaren in een gracht of passantenhaven hebben gelegen, maar daar weg moesten omdat de gemeente strenger is gaan handhaven.

Als oplossing voor de hoge nood van veel booteigenaren wil Van Thiel sneller dan gepland starten met zijn nieuwe jachthaven in de Noorderplassen. Voor die aanleg liep al enige tijd een vergunningaanvraag. De gemeente zou die nu versneld moeten behandelen of eerst een tijdelijke ontheffing moeten geven. Volgens Van Thiel zou voorlopig met drijvende steigers gewerkt kunnen worden. Hij heeft die al beschikbaar.

De ondernemer voelt zich gesteund door een rapport over watersport in Almere dat de gemeente deze week publiceerde. Daarin staat volgens hem ook dat er nog zo'n 200 ligplaatsen in Almere bij moeten komen. De Noorderplassen zouden daarvoor de meeste geschikte plek zijn.

Herplaatsing door de gemeente
De gemeente legt op drie plaatsen in de stad tijdelijke ligplaatsen aan voor 104 voormalige klanten van Haddock.

Volgens Van Thiel zijn er veel van zijn oud-klanten die om uiteenlopende redenen daarvoor niet in aanmerking komen. Bijvoorbeeld omdat ze zich niet op tijd gemeld hebben. In sommige gevallen door ziekte of vakantie. Andere booteigenaren zouden niet naar de tijdelijke havens van de gemeente willen, omdat daar geen toezicht is en voorzieningen als water en elektriciteit. Toen Van Thiel zijn haven aan de gemeente verkocht, waren er nog zo'n 300 ligplaatshouders.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel