Veelzijdige Dalal genomineerd voor 'uitblinker van het jaar-Award'

ALMERE • Ma 16 september 2019 | 6:50 • Maandag 16 september 2019 | 6:50

Farmaciestudente Dalal Ghanim uit Almere is genomineerd voor de UAF-Award: uitblinker van het jaar. Deze prijs wordt uitgereikt door vluchtelingenorganisatie UAF en is voor vluchtelingen die goed presteren op werk, school en maatschappelijk gebied.

De 23-jarige Dalal vluchtte zes jaar geleden uit Irak en is blij met haar nominatie. "Het is geweldig. Het geeft me heel veel waardering. En het beloont mijn inzet van de afgelopen jaren en daardoor word ik nog meer gemotiveerd."

Verkeerde medicijnen
Het UAF noemt Dalal 'iemand die onder moeilijke omstandigheden goede studieresultaten behaalt en de wereld wil verbeteren.' Dit wil ze doen door een bijdrage te leveren aan de medische zorg in Irak en in andere landen. "In het gebied waar ik vandaan kom, hadden we geen artsen en apothekers op universitair niveau. Veel mensen gaan dood omdat ze verkeerde medicijnen krijgen voorgeschreven."

Jezidi's
Naast haar studie werkt Dalal bij de apotheek en geeft ze bijles in scheikunde. Ook neemt ze deel aan publieke debatten om op te komen voor Jezidi's in Irak.
De prijs omvat een opleiding ter waarde van 4000 euro. Op 5 oktober wordt bekend wie de winnaar is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel