Onderzoek naar dodelijk misdrijf Rode Klif bijna klaar

LELYSTAD • Wo 18 september 2019 | 18:13 • Woensdag 18 september 2019 | 18:13

Het strafrechtelijk onderzoek naar het dodelijk misdrijf aan de Rode Klif in Lelystad is volgende maand klaar. Wel wordt nog gezocht naar beelden van pintransacties. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een zitting in de zaak.

Twee mannen worden ervan verdacht dat zij het 72-jarige slachtoffer om het leven hebben gebracht. Het gaat om een 49-jarige oud-tbs'er en een 35-jarige tbs'er die op proefverlof was. Het drietal kende elkaar uit de Oostvaarderskliniek in Almere.

Het slachtoffer werd gedrogeerd met medicatie. Toen hij argwaan kreeg, viel hij een van de twee aan met een schaar. De schaar werd afgepakt en in tweeën gebroken. Vervolgens werd het slachtoffer gewurgd met een lint, zo denkt het OM. De verdachten geven elkaar de schuld van het misdrijf. Volgens het OM gaat het om een roofmoord. De buit zou tussen de twee verdeeld zijn.

"Buit niet zelf op rekening gestort"
Volgens de advocaat van de oudste verdachte is er inderdaad geld op de rekening van zijn cliënt gestort, maar heeft de andere verdachte dat erop gestort. Camerabeelden van transacties bij een geldautomaat zouden dat kunnen bevestigen. Het OM onderzoekt of die beelden er zijn.

De twee verdachten blijven in de cel tot de volgende regiezitting in december. Ze worden vanaf volgende maand bovendien onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel