Tientallen ideeën van burgers tijdens motiemarkt

LELYSTAD • Wo 18 september 2019 | 23:46 • Woensdag 18 september 2019 | 23:46

Inwoners van Lelystad hebben woensdagavond tijdens de vierde editie van de motiemarkt 43 ideeën gepresenteerd. Op de markt konden personen of organisaties uit de stad een idee of een plan onder de aandacht van politici in de gemeenteraad brengen.

Als een plan door een meerderheid van de gemeenteraad wordt omarmd, krijgt het ook geld van de gemeente om het te realiseren. Vorig jaar werden zo'n twintig initiatieven overgenomen door de gemeenteraad. Zo kreeg kinderboerderij De Dierenweide 10.000 euro voor onderhoud. Ook was er geld beschikbaar voor het onderhoud van de ruiterpaden, een speelplek voor kinderen met een beperking en het opknappen van de rieten daken van het prehistorische nederzetting Swifterkamp in het Natuurpark.

De gemeente Lelystad heeft voor dit jaar een budget van 150.000 euro beschikbaar. Het is niet duidelijk of volgend jaar en de jaren erna nog geld is voor de motiemarkt. De gemeente moet de komende jaren zo'n 10 miljoen euro bezuinigen. De gemeenteraad bepaalt later of er nog geld beschikbaar komt voor de initiatieven uit de motiemarkt.

Op 15 oktober praat de gemeenteraad verder over de plannen die woensdagavond door de politici zijn geadopteerd. Dan wordt duidelijk welke initiatieven gerealiseerd kunnen worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel