Markerwaarddijk nacht dicht voor opgespaarde klussen

LELYSTAD • Do 19 september 2019 | 13:23 • Donderdag 19 september 2019 | 13:23

De Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen is deze week van vrijdagavond tot zaterdagochtend helemaal afgesloten voor het verkeer. Dat laat de provincie Flevoland weten.

De afgelopen tijd zijn er volgens de provincie verschillende werkzaamheden 'opgespaard', zodat die in één nacht uitgevoerd kunnen worden. Zo worden de bermen gemaaid, stukken van de vangrail vervangen en worden er extra reflectoren en nieuwe bebording geplaatst.

Daarnaast wordt er weer zand geveegd, dat in de afgelopen weken op de dijk is gewaaid. Rijkswaterstaat is bezig met het versterken van de dijk. Het zand komt van de onlangs aangelegde oevers die daarvoor moeten zorgen. Bij harde wind komen er de grote hoeveelheden zand van de oevers op de provinciale weg. Dat leidde de afgelopen tijd meerdere keren tot lange afsluitingen van de dijk.

De afsluiting duurt van vrijdagavond 20:00 uur tot zaterdagochtend 6:00 uur. Verkeer dat vanuit Lelystad richting Enkhuizen wil, zal moeten omrijden via Amsterdam of helemaal via de Afsluitdijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel