Verkeerschaos op A6 na ongeluk met vijf voertuigen

FLEVOLAND • Vr 20 september 2019 | 19:20 • Vrijdag 20 september 2019 | 19:20

Een ongeluk op de A6 heeft vrijdagmiddag gezorgd voor een verkeerschaos. Bij de aanrijding om 15:30 uur vlak voor de Ketelbrug, waren vier auto's en een bestelbusje betrokken. Twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Eén auto is over de kop geslagen en over de vangrail geschoten.

De A6 is tot 19:30 uur afgesloten geweest tussen Lelystad-Noord en de Ketelbrug. Het verkeer op dat deel van de weg heeft urenlang stilgestaan. Verschillende automobilisten reden door de middenberm om naar de andere kant van de A6 te komen.

Doordat dus één auto over de vangrail is geschoten, heeft het verkeer van Emmeloord naar Lelystad ook last gehad van het ongeluk. De linkerrijstrook van de A6 is ter hoogte van het ongeluk dicht geweest.

Door het ongeluk en de wegafsluiting, ontstonden ook op andere wegen in de omgeving files.

Over de vluchtstrook
De politie Dronten meldt dat verschillende automobilisten over de vluchtstrook reden. Ook hebben bestuurders het ongeluk met hun telefoon gefilmd. Zij krijgen volgens de politie een proces-verbaal thuisgestuurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel