Koninklijke onderscheiding voor Janneke Galvaõ-Hulst

URK • Za 21 september 2019 | 15:32 • Zaterdag 21 september 2019 | 15:32

Janneke Galvaõ-Hulst heeft zaterdag uit handen van Urker burgemeester Ineke Bakker een koninklijke onderscheiding gekregen. Mevrouw Galvaõ-Hulst zet zich al 25 jaar in voor kinderen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Voor deze jarenlange inzet is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking gebeurde tijdens een jubileumbijeenkomst van Stichting Jafet in de Ichthushof. Daar werd de 53-jarige Urkse in het zonnetje gezet voor haar werkzaamheden voor de stichting in Rio.

Janneke Galvaõ-Hulst was werkzaam als leerkracht op Urk. In 1994 vertrok ze naar Rio de Janeiro om straatkinderen te helpen. Daar biedt ze de kinderen educatieve, sociale en pedagogische ondersteuning. Dankzij financiële steun uit Nederland werden in Rio de Janeiro twee clubgebouwen gekocht, waar mevrouw Galvaõ-Hulst samen met vrijwilligers kinderen opvangt.

Door haar inzet voor de kinderen in de sloppenwijken kreeg ze brede bekendheid en waardering in het voormalige vissersdorp. Elke 2e zaterdag van september wordt in het Wilhelminapark een gezinsdag gehouden. Daar zamelt de Urker bevolking geld in voor de activiteiten in Rio de Janeiro. Bij de afgelopen editie werd 36.000 euro ingezameld voor de stichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel