Grondprijs Oosterwold inzet rechtszaak

ALMERE • Do 26 september 2019 | 17:08 • Donderdag 26 september 2019 | 17:08

De grondprijs voor de Almeerse nieuwbouwwijk Oosterwold was donderdag onderwerp van discussie voor de rechtbank in Lelystad. Die prijs werd in februari fors verhoogd van 42 euro naar 74 euro per vierkante meter.

Dertien belangstellenden die een kavel willen kopen zetten grote vraagtekens bij de prijsstijging. Via de rechter willen ze afdwingen dat de gemeente Almere de taxatierapporten openbaar maakt. Maar de gemeente wil dat niet omdat het de positie van de grondeigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, zou schaden. De rechter beslist op 10 oktober of de rapporten vrijgegeven moeten worden of niet.

Eerder dit jaar werd er voor 44 initiatiefnemers die een huis bouwen in Oosterwold een overgangsregeling getroffen. Zij mochten de grond alsnog voor de oude, dus lagere grondprijs kopen. De 13 personen die vandaag naar de rechter stapten vielen buiten de boot. Volgens de gemeente zijn hun plannen minder vergevorderd en kunnen ze daarom geen aanspraak maken op het oude bedrag van 42 euro per vierkante meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel