Leerlingen Emelwerda College ruiken aan bedrijfsleven

NOORDOOSTPOLDER • Do 26 september 2019 | 22:38 • Donderdag 26 september 2019 | 22:38

Leerlingen van het Emelwerda College in Emmeloord lopen deze week mee in een bedrijf in de Noordoostpolder. De 45 havo/vwo-leerlingen uit de vierde klas lopen die stage in plaats van mee te gaan op werkweek. Het doel van dit project is dat leerlingen alvast kennis maken met het bedrijfsleven en contact krijgen met bedrijven in de buurt.

De stagelopers kunnen op verschillende plekken binnen een bedrijf meekijken. Dit kan hen een idee geven over de keuze voor een vervolgstudie en een beroep dat in de toekomst kan worden uitgeoefend. Het Emelwerda College wil met deze 'meeloopweek' leerlingen stimuleren en het onderwijs en regionale bedrijfsleven verbinden.

Lars Brouwer en Aron Westerhof kijken deze week over de schouder mee bij aardappelbedrijf Agrico in Emmeloord. Aron weet al een tijdje dat hij Bedrijfskunde wil gaan studeren. "Hierdoor heb ik banen leren kennen die ik met die studie zou kunnen gaan doen en dat is wel heel leuk." Ook voor Lars is de stage een bevestiging van zijn studiekeuze. "Ik wil graag naar de Aeres Hogeschool Dronten om de landbouwopleiding te volgen en ik weet nu dat ik dat zeker wil gaan doen", zegt Lars.

Ook voor de deelnemende bedrijven zitten er voordelen aan om de leerlingen mee te laten kijken. Peter Dijk van Agrico zegt dat hij jonge mensen graag wil laten zien hoe de aardappelsector werkt. "Jongeren gaan er vaak vanuit dat je een agrarische opleiding moet hebben gevolgd om hier te kunnen werken, maar dat is helemaal niet nodig. En op deze manier kunnen wij ook leren hoe zij denken. Dat is belangrijk, want ik hoop dat zij over tien jaar bij ons bedrijf komen werken", aldus Dijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel