Patiënten kunnen weer in ziekenhuis slapen

LELYSTAD • Ma 30 september 2019 | 10:46 • Maandag 30 september 2019 | 10:46

Patiënten kunnen voortaan weer overnachten in het ziekenhuis in Lelystad. Het St Jansdal heeft de afdeling kort verblijf geopend, waar mensen na een kleine operatie maximaal drie nachten kunnen blijven slapen.

Sinds het failliete MC Zuiderzee ziekenhuis is overgenomen door St Jansdal, konden patiënten er niet meer 's nachts blijven. Ook de afdelingen spoedeisende hulp en acute verloskunde gingen dicht. In dat laatste komt geen verandering, meldt het ziekenhuisbestuur.

De afdeling kort verblijf telt 32 bedden. Het St Jansdal is nog steeds op zoek naar personeel voor de vestiging in Lelystad. Tot nu toe zijn er veertig mensen aangenomen. Volgens bestuursvoorzitter Relinde Weil zijn de meeste functies in het ziekenhuis vervuld na een grote wervingscampagne, maar er staan nog steeds vacatures open.

Met de afdeling kort verblijf breidt St Jansdal het zorgaanbod uit en komt daarmee een beetje tegemoet aan de wens vanuit Lelystad om het ziekenhuis weer uit te breiden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel