Geen uitstel beslissingen over Lelystad Airport

LELYSTAD • Di 1 oktober 2019 | 15:44 • Dinsdag 1 oktober 2019 | 15:44

Beslissingen over het openen van Lelystad Airport hoeven niet te worden uitgesteld, totdat de commissie Remkes een advies geeft over de stikstofuitstoot door de luchtvaartsector. De Partij voor de Dieren, de SP en GroenLinks in de Tweede Kamer hadden om uitstel gevraagd. Maar een motie die de drie partijen indienden heeft het niet gehaald. Geen van de coalitiepartijen stemde voor.

Vorige week woensdag werd duidelijk dat het advies van Remkes voor de luchtvaart volgend jaar mei komt. De commissie Remkes heeft meer tijd nodig om de effecten van de stikstofuitstoot door de luchtvaart te onderzoeken. Volgens een woordvoerder gaat de commissie in het advies niet specifiek in op Lelystad Airport, maar zal zij de luchtvaart in zijn geheel benoemen.

Tweede Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren zei vorige week dat hij verwacht dat de commissie op krimp van de luchtvaart zal aansturen. "Het ligt voor de hand dat als je weet dat er een rapport komt, je dan niet een vliegveld gaat openen. Dus willen we in ieder geval wachten tot dat moment", zei Van Raan. Een meerderheid van de Kamer denkt daar dus anders over.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel