Ahmadiyya-moskee in Poort officieel geopend

ALMERE • Di 1 oktober 2019 | 23:12 • Dinsdag 1 oktober 2019 | 23:12

De Baitul Afiyat moskee in Almere Poort is dinsdagmiddag officieel geopend. Het is de moskee van de Ahmadiyya-gemeenschap. Dat is een uit Pakistan afkomstige islamitische geloofsgemeenschap die gelooft dat hun stichter de messias is die door de profeet Mohamed werd voorspeld. De leden van de Ahmadiyya-gemeenschap worden door andere islamitische stromingen niet erkend. Zij zien hen als ongelovigen wat wereldwijd tot vervolging van Ahmadiyya-leden heeft geleid.

De opening van de moskee werd verricht door kalief Hazrat Mirza Masroor Ahmad. Hij is de geestelijk leider van de Ahmadiyya-gemeenschap. "De leider is de belangrijkste persoon in het universum", zegt imam Safeer Siddiqui van de moskee. "Wij zijn zeer trots dat hij onze moskee wil openen."

Bij de opening van de moskee waren veel gasten uit Almere uitgenodigd voor een gezamenlijk diner. De Ahmadiyya-gemeenschap zegt zo veel mogelijk verbinding te willen zoeken met mensen van alle geloofsovertuigingen. In Almere telt deze gemeenschap ongeveer 80 leden. In heel Nederland zijn dat zo'n 1800 leden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel