Minister geeft nog geen duidelijkheid over luchthaven

LELYSTAD • Za 5 oktober 2019 | 14:56 • Zaterdag 5 oktober 2019 | 14:56

Minister Schouten heeft vrijdag bij de presentatie van de stikstofmaatregelen van het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over de gevolgen voor Lelystad Airport. Het kabinet en de provincies hebben zich eerst over landbouw, mobiliteit, industrie, gebouwde omgeving en natuur gebogen.

De luchtvaart komt pas later aan de orde: "Donderdag is in algemeenheid in de coalitie gesproken over de luchtvaart", aldus de minister. "Besloten is dat het kabinet wacht op het tweede advies van de commissie Remkes". Dat advies komt pas in mei volgend jaar. "Als het anders moet, dan moet dat uit de coalitie komen", zei de minister. Ze verwees naar de afspraken in het regeerakkoord over de opening van Lelystad Airport.

Motie eerder afgewezen
GroenLinks-Kamerlid Suzanne Kröger concludeert dat er geen besluit over de luchthaven kan worden genomen en dat daarmee de opening in 2020 niet meer haalbaar is. Begin deze maand wees een meerderheid van de Tweede Kamer een motie met die strekking van haar partij, de PvdD en de SP nog af.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel