Zes jaar cel voor poging tot doodslag

ALMERE • Di 8 oktober 2019 | 14:43 • Dinsdag 8 oktober 2019 | 14:43

Een 37-jarige Almeerder heeft zes jaar cel gekregen wegens poging tot doodslag. Hij schoot op 26 mei 2018 op een 33-jarige plaatsgenoot. De twee hadden ruzie over 1500 euro.

De schutter vertelde de rechtbank dat hij met het slachtoffer had afgesproken bij een autodealer in Almere om te praten. Dat liep uit de hand, waarop hij van dichtbij op het hoofd en lichaam van het slachtoffer schoot.

Omkoping vanuit de cel
De verdachte beriep zich op noodweer, omdat het slachtoffer het wapen zou hebben getrokken. De rechtbank gelooft dat niet, onder meer omdat de verdachte heeft geprobeerd om vanuit de cel getuigen om te kopen. De rechtbank vindt dat bewezen is dat hij zelf het wapen trok.

Hogere straf dan geëist
De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van vijf jaar. Maar de rechtbank gaat daar dus niet in mee en legt een hogere straf op. Volgens de rechtbank is het leven van het slachtoffer op een ernstige en onaanvaardbare manier in gevaar gebracht. De rechtbank ziet daarnaast een maatschappelijke ontwikkeling. Zo wordt op straat steeds vaker gebruik gemaakt van vuurwapens. Door dit toenemende geweld, voelen mensen zich vaker onveilig en groeit het idee dat hier een einde aan moet komen, aldus de rechtbank. De rechtbank plaatst de zaak van de verdachte daarom in deze maatschappelijke ontwikkeling. Met het oog hierop vindt de rechtbank het noodzakelijk dat een hogere straf moet worden opgelegd dan door de officier van justitie is geëist.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel