Twee jaar voor steekpartij Maerlant

FLEVOLAND • Di 8 oktober 2019 | 16:38 • Dinsdag 8 oktober 2019 | 16:38

Een 32-jarige man uit Lelystad is veroordeeld tot twee jaar cel voor het neersteken van een man aan de Maerlant in zijn woonplaats. Hij moet het slachtoffer, die blijvende zenuwschade opliep, ook een schadevergoeding betalen van 6.320 euro, zo besliste de rechtbank dinsdag.

De man had op 3 januari na het werk nog wat geborreld met zijn Poolse collega’s in een woning aan de Maerlant. Met eentje kreeg hij ruzie en dat liep buiten uit op een vechtpartij.

Volgens de rechtbank in Lelystad is er genoeg bewijs dat de man vervolgens een mes trok en het slachtoffer drie keer stak. Die liep daarbij een ribfractuur, inwendige bloedingen en blijvende zenuwschade op.

De man ontkent dat hij het mes trok. Volgens hem deed het slachtoffer dat en wist hij het af te pakken. Om zichzelf te verdedigen zwaaide hij ermee rond en raakte zo zijn belager.

De rechtbank gelooft best dat het slachtoffer ook geweld heeft gebruikt tegen de man, maar het mes werd wat haar betreft toch echt door hem getrokken. En dat noemt zij een buitenproportionele reactie. De steekwonden hadden immers net zo goed dodelijk kunnen zijn geweest.

Twee weken terug eiste de officier van justitie drie jaar cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel