Werkstraf voor molotovcocktail-gooier

LELYSTAD • Wo 9 oktober 2019 | 15:33 • Woensdag 9 oktober 2019 | 15:33

De rechtbank in Lelystad heeft een 21-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur en een maand cel voorwaardelijk. De jongen gooide in 2016 een molotovcocktail naar een woning aan De Schans in Lelystad.

Dat zou hij gedaan hebben omdat zijn tante problemen had met de bewoonster van de woning. Hij gooide de molotovcocktail, een brandende fles met brandstof, tegen haar achtergevel aan. Er waren op dat moment vijf mensen in huis, onder wie drie jonge kinderen.

De brand die ontstond werd snel geblust, maar de schrik zat er goed in bij de bewoonster en haar 8-jarige zoontje. De vrouw kampt nog altijd met een posttraumatische stressstoornis en ook haar kind is sinds het voorval niet meer zichzelf geweest, stelde zij.

Minder straf
Volgens de rechtbank was een celstraf prima op zijn plaats geweest. Maar omdat de rechtszaak ontzettend lang op zich liet wachten zonder geldige reden, werd de straf gematigd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel