Veehouderijen moeten wijken voor Windplan Groen

DRONTEN • Wo 9 oktober 2019 | 16:25 • Woensdag 9 oktober 2019 | 16:25

De provincie Flevoland heeft Windplan Groen alsnog een natuurvergunning gegeven. Het windmolenproject was een van de vele projecten die zijn stilgelegd door de problemen rond stikstof. Projecten waarbij aangetoond wordt dat er geen toename van stikstof is of waarbij de uitstoot op een andere manier gecompenseerd wordt, kunnen weer worden hervat.

Windplan Groen kiest voor compensatie. Om de bouw van het windmolenpark te compenseren, worden twee intensieve veehouderijen stilgelegd. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad van Dronten.

Windturbines
De activiteiten van de twee veehouderijen worden beëindigd en de stallen en erven worden gebruikt voor de bouw van de windturbines, namelijk als opslag en voor kantoor. Wat de boeren ter compensatie krijgen en waar het vee naar toegaat is niet bekend. Evenmin is bekend of de veehouderijen na de bouw van het windmolenpark weer kunnen opstarten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel