Publieksbalie verhuist naar gebouw Rabobank

DRONTEN • Do 10 oktober 2019 | 12:19 • Donderdag 10 oktober 2019 | 12:19

Inwoners van Dronten moeten vanaf maandag 11 november voor burgerzaken van de gemeente naar een ander adres. Vanwege de verbouwing van het gemeentehuis verhuist de publieksbalie naar het pand van de Rabobank aan De Rede 58.

De voorbereidingen voor de verhuizing van de gemeentelijke organisatie zijn inmiddels in volle gang. Op 17 oktober vindt de laatste raadsvergadering in de huidige raadzaal plaats. Vanaf 4 november vergadert de gemeenteraad in de Meerpaal, in de ruimte boven 'het ei'. Voor andere vergaderruimtes en het bedrijfsrestaurant is kerkgebouw de Open Hof beschikbaar.

Het college van B en W krijgt net als de publieksbalie een tijdelijke plek in het pand van de Rabobank. De 130 tot 150 ambtenaren worden gehuisvest in portocabins naast het Almere College. De rest van de ambtenaren werken of (parttime) thuis, op locatie of op De Reest. In de Meerpaal is de 'gele kamer' ingericht als tijdelijke trouwzaal.

Wethouder verwacht geen verrassingen
Eind november begint de verwijdering van asbest uit het gemeentehuis en de sloop van andere delen in het gebouw. Wethouder Roelof Siepel verwacht hierbij geen verrassingen. Het gebouw is vooraf uitvoerig onderzocht op de bouwkundige staat. Het houtwerk op de gevels is er iets slechter aan toe dan gedacht, maar dat moet toch worden aangepakt vanwege extra isolatiemaatregelen.

Aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen gaat het gemeentehuis renoveren en duurzamer maken. De verbouwing kost inclusief de tijdelijke verhuizing van de ambtelijke organisatie 25 miljoen euro. Over de hoogte van het bedrag was veel discussie. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel