Nieuw zonnepark breekt records

LELYSTAD • Do 10 oktober 2019 | 16:56 • Donderdag 10 oktober 2019 | 16:56

Opnieuw is vandaag een zonnepark officieel in gebruik genomen dat de boeken in zal gaan als de grootste van de provincie. Vlakbij de Maxima-centrale in Lelystad moet het zonnepark Flevokust 9000 huishoudens van stroom voorzien.

Het park is 60 voetbalvelden groot. Daarmee overtreft het zonnepark Zuyderzon in Almere dat precies een week geleden geopend werd, en sindsdien te boek stond als grootste van de provincie.

Flevokust ligt in een voormalige visvijver. De randen van de vijvers zijn op verzoek van de gemeente intact gelaten. Voor de grond heeft uitbater Engie een contract van 18 jaar met de gemeente afgesproken. Daarna moet het een bedrijventerrein worden.

Zonnepanelen in het IJsselmeer
Engie wil het niet laten bij dit veld alleen. De energiemaatschappij is al in overleg met de provincie om zonnepanelen in het IJsselmeer aan te leggen. Als alles goed gaat moeten over twee jaar de eerste panelen voor de kust van de Maxima-centrale het water ingelaten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel