'De kracht van water roept angst op'

FLEVOLAND • Vr 11 oktober 2019 | 0:18 • Vrijdag 11 oktober 2019 | 0:18

Wie langs de Kerkgracht in Almere Haven loopt zal even raar opkijken. Net onder het wateroppervlak drijven de gezichten van 25 mensen. Ze kijken je indringend aan.

Het gaat om het kunstproject 'Drift' van Roos van Geffen uit Amsterdam in opdracht van Cultureel Centrum Corrosia en de gemeente Almere. De kunstenares kan zich voorstellen dat sommige mensen het 'eng' vinden. De kracht van water roept angst op. Dat is waar Van Geffen het om doet. Ze wil het diepe gevoel van mensen aanspreken.

De kunstenares heeft voor het project 10 kinderen van 10 jaar oud gefotografeerd en gevraagd naar hun verlangens en angsten. Het thema milieu blijkt bij hen erg belangrijk te zijn. Eén meisje zei tegen Van Geffen dat ze bang is dat het water net zo hoog komt als het Weerwater breed is. Als dat werkelijkheid wordt, is er voor Almere Haven geen toekomst. De kunstenares hoopt dat de mensen daarover nadenken.

De gezichten zijn van bestaande Almeerders en vergroot afgedrukt op materiaal dat langzaam oplost. In Corrosia zijn meer foto's van de geportretteerden te zien. De expositie duurt nog tot en met 5 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel