Secretaris ziekenomroep bedreigd met brandstichting

EMMELOORD • Zo 13 oktober 2019 | 15:13 • Zondag 13 oktober 2019 | 15:13

Na een poging tot brandstichting bij zijn huis heeft secretaris Bas Stuy zich per direct teruggetrokken uit het bestuur van de zieken- en ouderenomroep OZONOP in Emmeloord. Afgelopen vrijdag kwam bij de omroep in Noordoostpolder al een dreigtelefoontje binnen over een Turkstalig programma. Zaterdag kwam tijdens de uitzending van dat programma opnieuw een dreigtelefoontje.

Volgens Stuy is zaterdagavond vervolgens een brandbare vloeistof bij de voordeur en de ramen aan de voorkant van zijn woning gesprenkeld. "Mijn echtgenote is bedlegerig. Bij een calamiteit kan zij alleen naar beneden via een traplift. Met pijn in het hart neem ik deze beslissing."

"Ik wil niet toegeven aan deze dreigementen, maar de veiligheid van mijn vrouw en mij heeft mij tot dit besluit gebracht"

— Bas Stuy, OZONOP

Drie jaar geleden waren er ook al dreigementen rond het wekelijkse programma van een Turkse presentatrice. Ze draait Turkse en soms ook Koerdische muziek. "Het is een muziekprogramma dat zich op geen enkele manier bemoeit met politiek of overtuigingen", stelt Stuy. "De afweging is zwaar. Ik wil niet toegeven aan deze dreigementen, maar de veiligheid van mijn vrouw en mij, en die van mijn buren, heeft mij tot dit besluit gebracht", aldus Stuy, die overigens tijdens een van de telefoontjes een tram op de achtergrond hoorde. Hij vermoedt dan ook dat de bedreigingen niet vanuit Emmeloord zelf kwamen.

Het huis van Stuy wordt voorlopig door de politie extra in de gaten gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel