Konikpaarden deze week weg uit vangweide

LELYSTAD • Ma 14 oktober 2019 | 14:28 • Maandag 14 oktober 2019 | 14:28

Staatsbosbeheer brengt in de loop van deze week enkele tientallen paarden vanuit de vangweide in de Oostvaardersplassen naar andere gebieden. Een deel gaat naar de Krammerse Slikken in Zuid-Holland, een ander deel wordt verplaatst naar het zuidelijke deel van het Oostvaardersveld.

Eerder dit jaar zijn er juist konikpaarden weggehaald uit het Oostvaardersveld. De resterende groep is niet groot genoeg om de vegetatie overal in toom te houden. Staatsbosbeheer meldt dat dieren die nu worden overgebracht, weer voor een gevarieerder gebied kunnen zorgen met kortere graslanden, ruigere delen en stukken waar struiken overheersen.

De paarden die in de vangkraal overblijven, blijven de komende maanden nog in de vangweide. Ze gaan uiteindelijk naar het Trekweggebied tussen de A6 en de Trekweg. Dat gebied wordt nu ingericht als foerageergebied voor kiekendieven. De vegetatie moet nog groeien voor de paarden er terecht kunnen. Staatsbosbeheer denkt dat de paarden de komende lente kunnen verhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel