Batavia krijgt 50.000 euro op motiemarkt

LELYSTAD • Wo 16 oktober 2019 | 0:51 • Woensdag 16 oktober 2019 | 0:51

Het VOC-schip Batavia krijgt 50.000 euro van de gemeente Lelystad om het achterstallig onderhoud aan te pakken. De directie van Batavialand wil het schip uit het water halen en het een vaste plek op land geven, om het te behouden voor toekomstige generaties. Daarvoor is ruim 1 miljoen euro nodig.

Het bedrag van 50.000 euro werd dinsdagavond tijdens de vierde editie van de motiemarkt toegezegd. Inwoners mochten vorige maand hun idee of plan onder de aandacht van politici in de gemeenteraad brengen. Als een plan door de meerderheid van de raad wordt omarmd, krijgt het geld van de gemeente om het te realiseren. In totaal is er 150.000 euro verdeeld.

Directeur Jan Vriezen van Batavialand is blij met de financiële injectie van 50.000 euro voor de Batavia. "We hebben al geld gekregen van de provincie en nu dus ook van de gemeente Lelystad en dat is een heel belangrijk signaal voor de rest van de campagne. We hebben ruim een miljoen nodig om de Batavia te redden en met dit bedrag zitten we inmiddels op 400.000 euro."

Ook geld voor kleine initiatieven
Ook kleinere projecten en initiatieven vanuit de bevolking van Lelystad werden gehonoreerd. Zo kreeg Ponyclub SKWL (Stichting Kreatieve Werkplaats Lelystad) 12.500 euro voor het opknappen van de toegangsweg en de parkeerplaats op het terrein.

"We zijn er superblij mee", vertelt voorzitter Esther Tolhuijsen. "We gaan een hele hoop kinderen en eigenaren van de pony's blij maken met het geld. Je kunt eigenlijk op dit moment niet met goed fatsoen parkeren op ons terrein. Je moet door de blubber en het water om bij je pony te komen. Nu kunnen we het eindelijk opknappen."

Ook werd er geld toegezegd voor onder meer de herinrichting van een hondenspeelplaats, uitbreiding van de dierenvoedselbank, het oprichten van een veteranenvereniging, computerlessen voor ouderen en de aanleg van een bijenstrook.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel