Ontdekker datalek geschrokken van aangifte Walibi

BIDDINGHUIZEN • Wo 16 oktober 2019 | 14:13 • Woensdag 16 oktober 2019 | 14:13

Ontwikkelaar Jan van Kampen is geschrokken van de aangifte die pretpark Walibi tegen hem gedaan heeft. In een open brief op zijn website biedt hij zijn excuses aan en vraagt de aangifte in te trekken.

Van Kampen legt in de brief uit waarom hij om vrijkaartjes vroeg toen hij doorgaf dat hij een datalek gevonden had. In maart had hij al eens contact gehad met de IT-manager van Walibi toen hij een ander datalek had gevonden in de website. De manager bood hem toen de kaartjes aan.

Mail met een 'knipoog'
Vrijdag mailde Van Kampen naar Walibi omdat hij ontdekt had dat het heel eenvoudig was om inzicht te krijgen in de kaartverkoop. En dus ook wat er per dag aan de toegangskaarten verdiend wordt. De titel van die mail was 'Datalek ruilen voor kaartjes?', volgens Van Kampen een knipoog naar het eerdere contact.

Directeur Mascha van Till van Walibi vatte het op als een poging tot afpersing en liet aangifte doen. Dat zij het gevoel kreeg afgeperst te worden vindt Van Kampen vervelend en in de open brief biedt hij dan ook zijn excuses aan.

Iedereen kan naar besloten personeelsfeest
Website Looopings.nl ontdekte woensdag nog een ander probleem op de website van Walibi. Op 8 november is er een eindfeest voor het personeel, een besloten evenement, maar via het inschrijfformulier kan iedereen zich aanmelden. Een woordvoerster van Walibi zegt tegen Looopings dat de gegevens echt gecheckt worden van tevoren. "Dus als je niet bij Walibi werkt, kom je er echt niet in."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel