Celstraf voor poging doodslag met hamer

EMMELOORD • Wo 16 oktober 2019 | 15:00 • Woensdag 16 oktober 2019 | 15:00

Een 29-jarige man uit Emmeloord heeft een gevangenisstraf van 18 maanden gekregen omdat hij een plaatsgenoot meerdere keren met een hamer heeft geslagen. 6 maanden van de celstraf zijn voorwaardelijk en hij krijgt ook een straat- en contactverbod. Volgens de rechtbank is sprake van poging tot doodslag.

Op 16 april kwamen dader en slachtoffer elkaar tegen bij een slager in Emmeloord. Ze kregen ruzie. In eerste instantie reed de 29-jarige weg en gooide het slachtoffer een steen naar zijn auto. Later kwamen beide mannen weer terug en werd het slachtoffer meerdere keren met een hamer geslagen, onder andere op zijn hoofd.

De 29-jarige zei bij de rechter dat er volgens hem sprake was van noodweer omdat het slachtoffer op hem afliep en hem vastpakte. De rechter oordeelde dat verdediging prima is maar dat de manier waarop veel te ver ging. Door meerdere keren te slaan met een hamer nam de man het risico dat de andere man zou kunnen overlijden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel