Dode puppy in vuilniszak gevonden

LELYSTAD • Do 17 oktober 2019 | 11:48 • Donderdag 17 oktober 2019 | 11:48

Een overleden puppy is in het Tuinderbos in Lelystad in een vuilniszak gevonden. Stichting Dierennoodhulp Flevoland is nu op zoek naar de baas van het beestje. Het gaat waarschijnlijk om een teckelachtige hond. Het is een donker- en lichtbruingekleurde reu.

Het hondje is gechipt, maar de chip staat niet geregistreerd. De stichting hoopt via de maker van de chip te achterhalen waar de hond uiteindelijk gechipt is. "Meestal registreert de dierenarts wel welk chipnummer een hond krijgt, maar geven de eigenaren het dan niet door. Dus zo hopen we alsnog te achterhalen van wie de hond is", vertelt Susan van de Waal van de stichting.

Het is nog niet duidelijk hoe de pup is overleden. "Zo op het eerste oog is er niks aan het beestje te zien. Maar we gaan hem nog laten nakijken door een dierenarts", aldus Van de Waal. Dat geeft meer duidelijkheid over de doodsoorzaak van de puppy, hoopt ze.

Dierennoodhulp Flevoland wil stappen ondernemen als de eigenaar eenmaal gevonden is. "Het hoort natuurlijk niet dat een hond zo als oud vuil ergens aan de kant van de weg gedumpt wordt", aldus Van De Waal. Daarom willen ze naar de dierenpolitie. "Honden vallen volgens de wet nog steeds onder 'spullen', dus hoe dan ook is het nog steeds dumping van illegaal vuil".

Wie tips heeft over de mogelijke eigenaar of fokker van het hondje, kan zich melden bij de stichting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel