Vertraging Floriade door stikstof gaat gemeente geld kosten

ALMERE • Do 17 oktober 2019 | 13:05 • Donderdag 17 oktober 2019 | 13:05

Als de ontwikkeling van de Floriadewijk in Almere door stikstofproblemen vertraging oploopt, gaat dat de gemeente geld kosten. De komende twee maanden moeten de bouwvergunningen worden aangevraagd voor de woonwijk. Maar vanwege de stikstofproblemen liggen de vergunningaanvragen stil.

Om die reden is bureau Tauw uit Utrecht gevraagd om in twee weken tijd te onderzoeken wat de gevolgen zijn voor de Floriade. Het bureau onderzoekt ook de gevolgen voor andere evenementen in de stad, maar de gemeente spreekt van "grote prioriteit" als het gaat om de Floriade.

De fractie Buyatui heeft vragen gesteld over de kwestie. Uit de antwoorden blijkt dat voor de twee woontorens die er moeten komen, in dit kwartaal de vergunning moet worden aangevraagd. Lukt dat door de stikstofproblemen niet, dan zijn de torens niet klaar en bewoond bij de start van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022. De kosten van de vertraging komen voor rekening van de gemeente Almere en projectontwikkelaar Amvest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel