Petitie voor betere regeling hulpmiddelen

DRONTEN • Vr 18 oktober 2019 | 11:56 • Vrijdag 18 oktober 2019 | 11:56

Joyce Eijk uit Dronten wil meer aandacht voor de problemen bij het verstrekken van hulp- en ondersteuningsmiddelen. Ze is daarom een petitie gestart. Zo hoopt ze dat er in Den Haag gesproken gaat worden over het 'gebrek aan maatwerk, te lange wachttijden en de kwaliteitsverschillen tussen gemeenten'.

Eijk liep zelf tegen de problemen aan toen ze van Lelystad naar Dronten verhuisde. Ze moest zeven maanden wachten op een aangepaste fiets. "Dit werkt zo niet. De hulpmiddelen zijn geen luxe, ze zijn echt noodzakelijk. Ik kon maanden mijn huis niet uit."

Hulpmiddelen die nodig zijn om om te gaan met een ziekte of beperking, vallen onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, schrijft Eijk bij haar petitie. "Hoewel dit een landelijke wet is, bepalen gemeenten hoe de toegang tot hulp en ondersteuning geregeld is. Dat houdt in dat de toegang en uitvoering van de WMO per gemeente kan verschillen. Die verschillen leiden tot ongelijkheid, en tot een gebrek aan zelfstandigheid voor mensen met een ziekte of beperking."

Dat kan zo niet langer, vindt Eijk. "Ik sta op voor iedereen die dat zelf niet kan of die anoniem wil blijven. En ik ga door tot er verandering is en die verandering werkt." Joyce wil 100.000 handtekeningen ophalen. "Zodat Den Haag gaat luisteren en minister Hugo de Jonge eindelijk verantwoordelijkheid neemt. Want niemand voelt zich nu verantwoordelijk."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel