Walibi doet toch maar geen aangifte tegen ontdekker datalek

BIDDINGHUIZEN • Vr 18 oktober 2019 | 12:17 • Vrijdag 18 oktober 2019 | 12:17

Pretpark Walibi doet toch maar geen aangifte tegen IT'er Jan van Kampen wegens afpersing. Dat laat Van Kampen via Twitter weten. Van Kampen bood woensdag excuses aan voor het vragen om toegangskaarten in ruil voor informatie. Walibi-directeur Mascha van Till schrijft in een antwoord aan Van Kampen dat ze dit keer zijn excuses accepteert, maar een volgende keer wel aangifte zal doen.

Afpersing
Van Kampen ontdekte via de broncode van de website van het pretpark dat allerlei gegevens over de kaartverkoop gewoon zichtbaar waren. Zo kon hij precies zien hoeveel het park verdiende aan de voorverkoop voor de Halloween Fright Nights. Van Kampen mailde zijn bevindingen aan Walibi en vroeg in ruil voor de informatie toegangskaarten voor het park. Het antwoord van directeur Mascha van Till was dat er aangifte gedaan zou worden wegens afpersing.

De stomverbaasde en geschrokken Van Kampen schreef daarop een open brief aan de directie van Walibi waarin hij zijn excuses aanbood. Die zijn nu geaccepteerd, meldt Van Kampen. Over de manier waarop is hij echter niet te spreken. De mail van Walibi eindigt met de tekst: "Echter, de politie is volledig op de hoogte en aangifte vindt na een volgende keer wel degelijk plaats. Wij gaan ervan uit dat het zover niet komt."

"Nul sympathie"
Hoewel de aangifte tegen Van Kampen niet doorgaat, vraagt de ontwikkelaar zich af of hij nu misschien zelf aangifte moet doen van "smaad en laster". Hij schrijft: "Ik ben blij dat ze geen aangifte doen, laat ik dat voorop stellen. Maar deze manier van communiceren, waar nul sympathie, zelfreflectie of relativering in zit, staat me helemaal niet aan. Ik word in de media door Walibi uitgemaakt voor afperser. Bij RTL hebben ze zelfs gezegd dat ik ze vaker contacteer en afpers. Dit ga je voor altijd vinden als je mijn naam zoekt op internet. In mijn open brief bied ik excuses aan voor het geval dat mijn mail overgekomen is als afpersing. Dat accepteren ze. Ik ben nog steeds 100% ervan overtuigd dat dit geen afpersing was, en dat deze reactie van Walibi mega extreem is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel