OM: celstraf voor steekpartij in azc

LUTTELGEEST • Vr 18 oktober 2019 | 15:14 • Vrijdag 18 oktober 2019 | 15:14

Tegen een 28-jarige man die twee medebewoners van het asielzoekerscentrum in Luttelgeest zou hebben neergestoken, is een jaar cel geëist. Van die straf zou vier maanden voorwaardelijk moeten zijn.

De man zou op 10 april onder invloed van drank en drugs eerst een man in de arm gestoken hebben. Hierbij werd een slagader net gemist. Een tweede man werd in zijn heup gesneden. Een derde persoon, die ertussen sprong, kreeg een klap en werd gebeten.

De drie slachtoffers wezen allemaal in de richting van de verdachte toen de politie ter plaatse kwam. De man zegt zich van een vechtpartij niets te kunnen herinneren. Er was ruzie, maar daar had hij niets mee te maken. Wel erkende hij die avond veel gedronken te hebben. Hij werd met een bebloed shirt opgepakt. Dat was zijn eigen bloed, zei hij. Hij had een hoofdwond, maar wist niet waar dat van kwam.

De officier van justitie stelde voor de rechtbank in Lelystad dat er met levens is gespeeld. De situatie was anders afgelopen als die slagader wel geraakt was. De man die in de heup werd gestoken, had bovendien blijvend invalide kunnen raken.

De advocaat vond dat niet duidelijk is wat er nou precies gebeurd is. Een getuige die verhoord werd, zou de verdachte als dader hebben aangewezen omdat hij van het gesprek af wilde. Geen enkele verklaring komt overeen, zegt de advocaat. De slachtoffers zouden alle drie een ander verhaal hebben. Volgens de advocaat moet de man worden vrijgesproken.

De uitspraak van de rechtbank volgt op 1 november.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel