Inwoners Zeewolde kiezen voor groene toekomst 

ZEEWOLDE • Zo 20 oktober 2019 | 9:54 • Zondag 20 oktober 2019 | 9:54

'Het groene karakter van Zeewolde moet behouden blijven'. Dat is één van de belangrijkste uitkomsten van de gesprekken over de toekomst van het dorp die dit jaar worden gehouden. In het programma Over Flevoland Gesproken vertelt wethouder Winnie Prins dat inwoners wonen en leefbaarheid de allerbelangrijkste thema's vinden voor de toekomst.

Al maandenlang worden in Zeewolde gesprekken gehouden over de vraag: "Wat voor dorp willen we zijn in 2040". Volgens Prins was het de bedoeling daar niet de vaste bezoekers van de geijkte inspraakavonden bij te betrekken, maar andere mensen te bereiken. Dit is gedaan door te praten in ouderencomplexen en gesprekken aan te knopen bij een ijscokar.

De wethouder vond het opvallend dat er een veel positiever beeld van Zeewolde naar voren komt dan op sociale media: "Daar zie je heel vaak geklaag en gemopper, maar onder de normale inwoners leeft dat helemaal niet op die manier."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel