Leven jonge Emmeloordse visser gered door plaatsgenoot

EMMELOORD • Wo 23 oktober 2019 | 14:20 • Woensdag 23 oktober 2019 | 14:20

Het leven van de 14-jarige Jordy Verboom uit Emmeloord is dinsdag gered door zijn vriend en plaatsgenoot Bram Koene. Dat meldt RTV Drenthe. De jongens waren aan het vissen langs het Havenkanaal in het Drentse Zuidlaren. Daar kreeg de 14-jarige Jordy een epileptische aanval en viel vervolgens in het water.

Volgens RTV Drenthe zag zijn vriend Bram hem even later in het kanaal drijven. De jongen twijfelde geen moment en sprong Jordy achterna. Met hulp van omstanders werd de onwel geworden jongen op het droge gehesen.

De Drentse omroep sprak woensdag met Jordy. Een dag na de val in het water gaat het inmiddels stukken beter met hem. De jongen is vooral trots op zijn vriend: "Hij heeft mijn leven gered, anders was ik verdronken. Ik ben hem ontzettend dankbaar."

Omstanders bedanken
Jordy wil graag in contact te komen met de omstanders die meehielpen met de redding. "Ik hoop dat ik de mensen die hebben geholpen, nog kan spreken. Ik wil hen oprecht heel erg bedanken voor voor hun hulp."

Kans op longontsteking
De Emmeloorder wordt nog medisch onderzocht, omdat hij door de val in het water onderkoeld raakte. Doordat hij veel water in de longen kreeg, is er ook nog een risico op een longontsteking.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel