ChristenUnie: Landschapskunst moet vrij toegankelijk zijn

DRONTEN • Za 26 oktober 2019 | 15:51 • Zaterdag 26 oktober 2019 | 15:51

De statenfractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over de afsluiting van het landschapskunstwerk Riff bij Dronten. Een trap waarmee naar boven geklommen kon worden, werd nog geen week na de officiële presentatie van het kunstwerk door de gemeente Dronten dichtgetimmerd. Dit om te voorkomen dat er bezoekers naar beneden zouden vallen.

De ChristenUnie stelt dat kunst in de openbare ruimte een maatschappelijke functie heeft. Daarom moet Riff volgens de partij toegankelijk zijn voor publiek. Dronten zou er daarom voor moeten zorgen dat het geschenk van de provincie weer op een veilige manier toegankelijk wordt voor het publiek.

CU-fractievoorzitter Tamara Strating is ook benieuwd of provincie en de gemeente Dronten overleg hebben gevoerd, voordat werd besloten tot sluiting voor het publiek. Ze vraagt zich ook af of de provincie tijdens de aanbesteding van deze opdracht al wist dat er mogelijk een voor het publiek onveilige situatie zou kunnen ontstaan.

De gemeente Dronten heeft overigens onlangs laten weten dat de huidige afsluiting van het kunstwerk van tijdelijke aard is en dat wordt nagedacht over een structurele oplossing voor de onveilige situatie.

De ChristenUnie stelt altijd al kritisch te zijn geweest over landschapskunst. De partij vindt dat dergelijke kunstwerken veel geld kosten en slecht onderhouden worden. Als dit een gevaar oplevert voor de bezoekers, gaat er volgens de fractie iets goed mis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel