"Banengroei moet ten goede komen aan eigen inwoners"

LELYSTAD • Zo 27 oktober 2019 | 14:53 • Zondag 27 oktober 2019 | 14:53

Het Werkbedrijf Lelystad probeert uit alle macht te voorkomen dat vooral werkzoekenden van buiten de regio profiteren van de snel groeiende arbeidsmarkt in Flevoland, waar duizenden banen bij komen. Directeur Onno Vermooten zegt in het programma Over Flevoland Gesproken dat hij werkgevers probeert te overtuigen een kans te geven aan Lelystedelingen die al langere tijd aan de kant staan.

Volgens de directeur van het Werkbedrijf lukt het steeds beter om de groep die hardnekkig in de bijstand zit, aan de slag te helpen. Vermooten erkent dat daar extra inspanningen voor nodig zijn, omdat het vaak gaat om mensen die al lang uit het arbeidsproces zijn. Nu veel bedrijven moeilijk aan personeel kunnen komen, zijn ze bereid deze werknemers via een trainingstraject voor te bereiden op een functie.

Vermooten gaat er van uit dat op zo'n manier honderden mensen aan een baan kunnen worden geholpen, met name in de zorg, de metaalsector en de logistiek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel