Jessica Kips stopt als raadslid voor GroenLinks

ALMERE • Di 29 oktober 2019 | 17:25 • Dinsdag 29 oktober 2019 | 17:25

Raadslid Jessica Kips van GroenLinks stopt per 15 november met haar werkzaamheden. Dat laat fractievoorzitter Willy-Anne van der Heijden weten.

De reden voor haar vertrek is dat ze het niet meer kan combineren met haar werk. "Ze staat voor de klas op een basisschool en in de praktijk is het te zwaar", aldus Van der Heijden. Volgens haar wil Kips altijd dingen grondig en diepgaand doen "En daar komt ze gewoon niet meer aan toe. Ze voelde zich gedwongen een keuze te maken."

Van der Heijden zegt namens haar fractie het erg jammer te vinden omdat Kips altijd hele goeie bijdragen heeft geleverd, maar ze heeft alle begrip voor haar keuze.

Hagelaar waardig opvolger
Kips wordt opgevolgd door Esther Hagelaar. "Esther loopt al een lange tijd mee. Die is gewoon goed en kan het prima overnemen" zegt Van der Heijden.

Sinds 2012 is Hagelaar actief voor GroenLinks. Eerst twee jaar als bestuurslid en van 2014 tot 2018 als fractiesecretaris. Daarnaast is ze campagneleider en heeft ze twee jaar als bestuursmedewerker voor GroenLinks Flevoland gewerkt. Ze woont sinds 2007 in Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel