10.000 euro opgehaald voor manege na uitbraak dodelijk virus

LELYSTAD • Di 29 oktober 2019 | 20:48 • Dinsdag 29 oktober 2019 | 20:48

Een crowdfundingsactie voor het voortbestaan van Manege Lelystad heeft al 10.000 euro opgeleverd. De manege maakt zich ernstig zorgen omdat er veel kosten worden gemaakt om het rhinovirus te bestrijden.

Door de paardenziekte moest de manege twee weken geleden twee paarden laten inslapen. Afgelopen weekend is een derde paard overleden.

Op dit moment staan er nog 23 paarden in quarantaine. Bij elf paarden is het virus vastgesteld. Ook staan er nog 68 op stal die gezond zijn. Zij worden twee keer per dag getemperatuurd om te kijken of ze verhoging hebben.

Veel extra kosten
Vorige week liet eigenaar Karst van der Laan weten dat het virus de manege al tussen de 50.000 en 100.000 euro heeft gekost. Dat zit hem bijvoorbeeld in kosten voor de veearts, medicijnen, testen, het huren van quarantaine-boxen en het ontsmetten van de stallen.

''Al onze lessen gaan niet door, de kantine heeft geen omzet, evenementen en verhuur is niet mogelijk e.d. Dit is een enorme strop en daar is een bedrag van 12.000 euro per week mee gemoeid,'' aldus de manege op Facebook.

Verschillende acties om geld op te halen
Op dit moment worden naast de crowdfundingsactie verschillende activiteiten georganiseerd om geld op te halen. Zo zamelen kinderen lege flessen in en worden woensdag op Urk oliebollen gebakken en verkocht door de Orcaruiters.

Naast sponsoracties krijgt de manege ook andere vormen van hulp. Zo werd afgelopen weekend een lunch verzorgd voor alle mensen op de manege en worden er materialen zoals borstels en overalls gedoneerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel