Bouwend Flevoland heeft weinig trek in actie

FLEVOLAND • Wo 30 oktober 2019 | 11:28 • Woensdag 30 oktober 2019 | 11:28

Flevolandse bouwers, baggeraars en hoveniers zijn niet massaal naar het Haagse Malieveld om zich aan te sluiten bij de acties daar. Bouwbedrijven uit het hele land demonstreren woensdag tegen het stikstofbeleid en de PFAS-norm. Uit een rondgang langs Flevolandse bouwers blijkt dat er wel zorgen zijn, maar nauwelijks actiebereidheid.

"Ik heb het te druk om actie te voeren", zegt directeur Eddie de Lange van Hette Bouw in Marknesse. Tot de bouwvak in 2020 staat zijn agenda nog vol, en hij heeft er vertrouwen in dat de overheid voor de lange termijn een oplossing vindt voor de problemen.

Het Overlegorgaan Bouwnijverheid Almere (OBA) meldt dat geen enkel aangesloten bedrijf actie gaat voeren. Volgens OBA zijn er geen bouwbedrijven die nu grote hinder ondervinden van de nieuwe regelgeving. Ook bij het Overlegorgaan Bouwnijverheid Lelystad (OBL) is er weinig onrust. Het OBL kan geen concrete voorbeelden noemen van aangesloten bedrijven die geraakt worden door de regelgeving.

Bij Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor groen-, grond- en infraondernemers, zijn 31 Flevolandse bedrijven aangesloten. Cumela regelt bussen naar Den Haag, maar in Flevoland kan er niet worden opgestapt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel