Opnieuw hoge boete geëist voor illegale arbeidsmigranten

FLEVOLAND • Wo 30 oktober 2019 | 18:55 • Woensdag 30 oktober 2019 | 18:55

De rechtbank buigt zich opnieuw over een conflict tussen de gemeente Zeewolde en een eigenaar van een woning op recreatiepark Horsterwold. Die heeft met zijn bedrijf Van Bekkkum Beheer een rechtszaak tegen de gemeente aangespannen.

De gemeente wil dat de man 25.000 euro betaalt, omdat hij zijn bungalow heeft verhuurd aan arbeiders uit Polen. De eigenaar klaagde in de rechtbank over de gemeente. "Je kunt niets doen in Horsterwold , want de gemeente controleert zo vaak dat er geen andere toeristen komen", zei hij.

De conflicten aan de Bosruiterweg duren al jaren. De gemeente trad eerst vooral op tegen permanente bewoning, maar nu verhuren veel eigenaren hun woning illegaal aan seizoensarbeiders uit het buitenland.

De gemeente vertelde dat zij ondanks al die rechtszaken nog altijd overlegt met de Vereniging van Eigenaren op het recreatiepark. Maar volgens de gemeente wil die vereniging nog steeds dat op Horsterwold permanent gewoond mag worden. Dat kan volgens de gemeente niet, omdat de provincie dat niet toestaat.

De rechter doet op 11 december uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel