Autowassen op straat of oprit wordt niet verboden

LELYSTAD • Do 31 oktober 2019 | 21:39 • Donderdag 31 oktober 2019 | 21:39

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad is niet van plan om het op straat wassen van auto's te gaan verbieden. De VVD had daar om gevraagd. De partij wil dat autowassen alleen nog maar op officiële wasplaatsen zoals wasstraten mag, zodat er geen vuilresten in het regenwaterriool of grondwater terecht kunnen komen.

Het college antwoordt dat de milieuzorgen wel gedeeld worden maar dat een verbod niet te handhaven is. Bovendien is er al een verbod om op het regenwaterriool afvalwater te lozen. Het is beter om mensen voorlichting te geven en ze zo te stimuleren hun auto's niet op de stoep te wassen, zegt het college. Bij een officiële wasstraat wordt het gebruikte water deels hergebruikt. Vuil water wordt afgevoerd via het vuilwaterriool.

De VVD heeft ook gevraagd of er een verbod op het oplaten van wensballonnen kan komen. Ook hier ziet de gemeente problemen bij het handhaven van een eventueel verbod. Maar om duidelijk te maken dat het oplaten van ballonnen slecht voor het milieu is wil de gemeente toch een verbod in de APV (de Algemeen Plaatselijk Verordening) laten opnemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel