Drontenaren ervaren geluid windturbines in buurgemeente

DRONTEN • Za 2 november 2019 | 16:33 • Zaterdag 2 november 2019 | 16:33

De initiatiefnemers van Windplan Groen, het toekomstig windmolenpark in Oostelijk Flevoland, organiseerden vrijdag en zaterdag excursies naar Windpark Noordoostpolder. Zo konden belanghebbenden een indruk krijgen van onder meer het geluid dat grote windturbines maken.

Na een inleiding gingen enkele tientallen belangstellenden met de bus langs de molens in de Noordoostpolder. Het gezelschap was gemêleerd, van mensen die mogelijk willen participeren in het windpark tot omwonenden die bezorgd zijn over hun leefomgeving.

In gesprek blijven
"Wat ik hoorde is dat de meeste deelnemers, bijna allemaal, het waarderen dat wij deze excursies organiseren", constateert Wim Luijkx, voorzitter van Windkoepel Groen dat het toekomstige windpark gaat bouwen. "Ze zijn wijzer geworden, wat niet wil zeggen dat datgene wat zij aan zorg hebben nu meteen van tafel is. Maar het is belangrijk dat we met elkaar in gesprek blijven over de problemen die ervaren worden."

De definitieve plannen voor Windpark Groen liggen sinds vrijdag ter inzage. "Dat betekent dat nu de beroepsprocedure wordt opgestart", aldus Luijkx. "Dat zal nog een half jaar tot een jaar kunnen duren, dan pas dan zijn alle vergunningen onherroepelijk. Dan pas kunnen we ook werk gaan maken van de financiering en de aanbesteding. Ik hoop dat de bouw dan in 2022 gaat beginnen, en dat de molens er in 2023 staan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel