Nieuwe regels financiering maken voor Inwonerspartij geen verschil

LELYSTAD • Zo 3 november 2019 | 11:35 • Zondag 3 november 2019 | 11:35

De strengere regels die het kabinet heeft aangekondigd voor de financiering van lokale politieke partijen zijn voor de Inwonerspartij Lelystad niet nodig. "Bij ons mag iedereen weten waar we ons geld vandaan hebben en wat we er mee doen", zegt fractievoorzitter Luc Baaten in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Naar aanleiding van het een corruptie-onderzoek naar twee wethouders van een plaatselijke partij in Den Haag stelt minister Ollongren lokale partijen verplicht giften vanaf 4500 euro te melden. Dat soort giften krijgt de Inwonerspartij nooit, meldt Baaten. "Daar zitten we ook niet op te wachten. Het is een probleem blijkbaar, maar voor ons niet. Wij bedruipen onszelf, zodat we onze vrijheid behouden."

De Inwonerspartij is actief sinds 2001 en maakt al bijna tien jaar deel uit van het college in Lelystad. Volgens Baaten is het in al die tijd nooit voorgekomen dat iemand in ruil voor giften politieke invloed probeerde te krijgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel