Virtueel vliegen bij Aviodrome

LELYSTAD • Zo 3 november 2019 | 15:13 • Zondag 3 november 2019 | 15:13

Voor de 17e keer wordt dit weekend bij luchtvaart-themapark Aviodrome in Lelystad een groot vliegsimulator-weekend gehouden. Er zijn ruim 50 stands en duizenden bezoekers. Iedereen kan virtueel ervaren hoe het is om te vliegen.

Liefhebbers komen vanuit de hele wereld naar Lelystad. Maar ze komen ook uit de buurt. Bas Weijers uit Almere zit meestal thuis achter de computer, maar dit is volgens hem leuker. "Je hebt hier de mogelijkheid om elkaar eens echt te zien. We hebben anders alleen online contact, hier kun je elkaar ontmoeten", aldus Weijers.

Flightsimulatoren zijn er in vele maten en soorten, van alleen een computerscherm, tot hele nagebouwde cockpits die ook meebewegen. Virtueel kunnen allerlei scenario's nagebootst worden. Zo kun je vliegen boven de woestijn of landen op een vliegdekschip. Al is dat best lastig. Er storten heel wat vliegtuigen neer. Gelukkig zijn die met een druk op de knop weer in de lucht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel