Meerderheid leerkrachten staakt, paar scholen wel open

FLEVOLAND • Di 5 november 2019 | 11:53 • Dinsdag 5 november 2019 | 11:53

Een overgrote meerderheid van de Flevolandse leerkrachten sluit zich woensdag aan bij de landelijke onderwijsstaking. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Flevoland.

Op een aantal scholen wordt wel lesgegeven, zoals op De Brandaris in Dronten, 't Wold in Zeewolde, de Albert Schweitzerschool, de Klimboom en de Eben Haezer in Emmeloord, De Verwondering en De Windwijzer in Almere en op de meeste scholen op Urk.

Op De Brandaris bleek een minderheid van de leerkrachten te willen staken en daarom wordt deze actiedag overgeslagen. Overigens wordt de boodschap van de staking wel ondersteund. De t-shirts met de opdruk 'Ik ben geen toprioriteit' van Zondag met Lubach hangen woensdag bij de school in Dronten voor de ramen.

Spoedoverleg
Bij De Windwijzer in Almere is het team zaterdag voor een spoedoverleg bijeen geroepen. Dat gebeurde nadat vrijdagavond de landelijke staking werd afgelast omdat het kabinet eenmalig 460 miljoen euro uittrok voor het onderwijs. Uit onvrede met de opstelling van vakbond CNV én om snel duidelijkheid te geven aan de ouders, is zaterdagavond een nieuwsbrief verspreid. Daarin stond de boodschap dat er woensdag niet gestaakt wordt.

Bij De Klimboom in Emmeloord is er één stakende leerkracht, de rest van de docenten geeft woensdag gewoon les. De school staat weliswaar achter de boodschap van de actiedag, maar wil ouders en kinderen er niet mee lastig vallen.

De Verwondering in Almere vindt staking niet het beste middel en maakt er voor de leerlingen een speciale woensdag van met een gezamenlijke lunch, knutsel- en leesplezier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel