'Flevoziekenhuis ontmoedigt personeel actie te voeren'

ALMERE • Wo 6 november 2019 | 21:24 • Woensdag 6 november 2019 | 21:24

Personeel van het Flevoziekenhuis in Almere wordt volgens vakbond FBZ ontmoedigd om actie te voeren voor een betere CAO. In ziekenhuizen in heel Nederland wordt op woensdag 20 november gestaakt om dat voor elkaar te krijgen. De ziekenhuizen zullen wel geopend zijn, maar er wordt een zondagsdienst gedraaid.

Vakbondsbestuurder Robert Barendse van FBZ zegt signalen te hebben dat mensen in het Flevoziekenhuis onder druk worden gezet om niet mee te doen aan de actie. "Dat gaat dan niet met brieven van: gij zult niet staken. Maar wel met opmerkingen als: "Doe jij mee met de staking? Dat gaat dan wel ten koste van..." Ook wordt er volgens hem gezegd: "Elk procent loonsverhoging erbij dat kost ons een miljoen, dus dan gaan we failliet."

Barendse hekelt deze opmerkingen. "Je moet gewoon kunnen staken zonder dat je geïndoctrineerd wordt. En dit riekt er naar mijn gevoel wel naar."

Het Flevoziekenhuis zegt zich niet te herkennen in de uitspraken van de vakbondsbestuurder. "Iedere medewerker van het Flevoziekenhuis is volledig vrij zelf te kiezen of hij of zij wel of niet deelneemt aan de aangekondigde acties. Het is zeker niet ons beleid om medewerkers op enige wijze onder druk te zetten om geen actie te voeren." Verder wordt aangegeven dat van de vakbonden verwacht wordt dat zij ook de keuzevrijheid van medewerkers om niet deel te nemen aan de acties respecteren.

Het Flevoziekenhuis is volgens FBZ overigens niet het enige ziekenhuis in Nederland waar personeel ontmoedigd zou worden voor de actiedag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel