'Leg met spoed een fietspad aan langs de Kievitsweg'

ALMERE • Do 7 november 2019 | 6:24 • Donderdag 7 november 2019 | 6:24

"Er moet zo snel mogelijk een verlicht fiets- en wandelpad komen langs de Kievitsweg in Almere." Dat zegt Almeerder Henny Jansen. Hij vindt de weg levensgevaarlijk voor alle fietsers en voetgangers die de weg gebruiken. Jansen is op petities.nl een actie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen op te halen.

De Kievitsweg in Almere loopt langs de wijken Almere Hout, Oosterwold en Nobelhorst. Door de woningbouw in dat gebied wordt het op de weg steeds drukker. Volgens Henny Jansen is het wachten op een ongeluk. "Zeker in de ochtend- en avondspits rijdt er heel veel verkeer op die weg en niet iedereen houdt zich daar aan de maximumsnelheid."

Jansen vindt de weg daarnaast ook gevaarlijk door het gebrek aan verlichting. "Wij hopen binnenkort ook daar naartoe te verhuizen. Ik heb een dochter van 13 die dan in de duisternis over die Kievitsweg op de fiets naar school moet en dat vind ik helemaal niet veilig."

De petitie wordt donderdag aangeboden aan de gemeenteraad. "Ik hoop dat de raad het met mij en alle ondertekenaars van de petitie eens is dat daar echt een apart fiets- en wandelpad nodig is. Voor er een ongeluk gebeurt", zegt Jansen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel