Na maandenlange zoekoperatie is hond Sofia gevangen

DRONTEN • Do 7 november 2019 | 12:37 • Donderdag 7 november 2019 | 12:37

Kippenbouillon, stukken vlees, brood, een kooi van twee bij zes meter, en een sensor aan een schuttingdeur moesten eraan te pas komen. Hond Sofia liet zich niet zomaar vangen in Dronten. Maar na vier en een halve maand was het in de nacht van woensdag op donderdag gelukkig zo ver: de viervoeter is iets na half zes gevangen.

''Echt mooier kan je dag niet beginnen''

— Célestine Gebuijs, Drontense die Sofia ving

De Spaanse windhond liep eind juni weg. Haar baasje viel tijdens het wandelen en daarbij schoot de lijn uit haar handen. ''Sofia is in paniek ervandoor gerend'', aldus baasje Bianca Jansen. Plaatsgenoten gingen op zoek naar het dier, maar Sofia sloeg gelijk op de vlucht als mensen haar benaderden.

De held die haar uiteindelijk ving is Célestine Gebuijs uit Dronten. Ze zag het beest al een paar keer vlakbij haar huis lopen. Ze hing met bekenden een camera op om te kijken wat Sofia deed. De schutting kreeg een sensor zodat de deur dicht zou slaan als de viervoeter er langs liep.

Célestine heeft samen met anderen nachtenlang gewaakt om te kijken of Sofia langs zou komen. Hoewel de sensor een aantal keren niet werkte en het dier rustig de tuin in kwam lopen, sloeg de deur afgelopen nacht wel dicht en werd het dier gevangen.

''Echt mooier kan je dag niet beginnen'', aldus Célestine. Ze zegt dat het goed gaat met Sofia. De viervoeter had vlooien en teken, maar heeft genoeg voeding gehad. Baasje Bianca Jansen laat weten dat Sofia inmiddels weer veilig thuis is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel