Basisschool Triangel is foutparkeerders zat

LELYSTAD • Za 9 november 2019 | 10:54 • Zaterdag 9 november 2019 | 10:54

Basisschool De Triangel in Lelystad is de parkeeroverlast rondom de school meer dan zat. Onlangs hebben alle ouders een nieuwsbrief ontvangen van de directie. Hierin staat dat er strenger opgetreden wordt tegen foutparkeerders. Sinds de politie boetes uitdeelt, gaat het volgens directeur Joop Aalbers al iets beter. De meeste ouders parkeren nu op het parkeerterrein van de Plus-supermarkt.

Als ouders 's ochtends gehaast hun kinderen wegbrengen, staan er vaak auto's op de stoep geparkeerd. Ook als de schooldag eindigt ontstaan er gevaarlijke situaties. Volgens Aalbers parkeren sommige ouders op de opritten van de buurtbewoners en wordt de invalidenparkeerplaats gebruikt door ouders die niet gehandicapt zijn.

De school is in gesprek met de gemeente over een structurele aanpak van de parkeerproblemen. Een mogelijke oplossing is een zogenaamde Kiss & Ride plek. "Moeten we meer parkeerplekken aanleggen voor twee keer per dag? Het is vanaf de supermarkt minder dan een minuut lopen", zegt Aalbers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel